Minden 12 évnél idősebb, védettségi igazolvánnyal nem rendelkező utazók számára a belépés feltétele az indulástól számított maximum 72 óránál nem régebbi, angol nyelvű negatív PCR teszt felmutatása, amit már az Etiópiába induló repülőjáratokon kérhetik. A 72 óra a mintavétel időpontjáról számít. 

Érkezést követően az utasoknak egy gyors egészségügyi vizsgálaton kell átesni (hőmérséklet ellenőrzés, az előző időszak alapos kikérdezése), és akiknél már ott felmerül a COVID-19 fertőzés gyanúja, azokat az állam által kijelölt közkórházba szállítják és egészségügyi karanténba helyezik.

Az etióp hatóságok a védettségi igazolványt, a védőoltásról szóló angol nyelvű igazolást vagy a COVID-19 fertőzésből való kigyógyulást alátámasztó dokumentumokat az alábbiak szerint veszik figyelembe: 

  • minden 12 évesnél idősebb utasnak be kell mutatnia a védettségi igazolványt vagy a védőoltásról szóló igazolást, 
  • az utolsó dózis beoltását követően eltelt legalább 14 nap,
  • az utas az alábbi elfogadott oltások valamelyikével rendelkezik:
    • egy adag Johnson és Johnson, vagy 
    • két adag Astra-Zeneca, Sinopharm, Sinovac, Moderna, Pfizer.

A gyakran változó szabályokra való tekintettel kérjük, hogy utazása megkezdése előtt MINDEN ESETBEN tájékozódjon az Ethiopian Airlines oldalán a legfrissebb utazási korlátozásokról: https://www.ethiopianairlines.com/aa/Ethiopian-travel-update